MENU I 

 

I DANIE

Staropolski rosół z makaronem 

II DANIE

Devolaille z masłem i pietruszką

Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i fetą

Sakiewki z polędwicy z musem brokułowym

Zraz kasztelański 

Dodatki:

Ziemniaki gotowane/ziemniaczki opiekane/frytki

3 surówki (w zależności od pory roku) 

DESER

Panna cotta z sosem truskawkowym

ZAKĄSKI ZIMNE

Galantyna po polsku z farszem z wątróbki

Boczek w asyście peklowanej poledwiczki w majeranku

Schab nadziewany białą kiełbasą z aromatem zielonego pieprzu

Pstrąg w kryształowej galarecie

Śledź z cebulką pod białą chmurką

Sałatka gyros

Sałatka ravioli

Pieczywo/masło/marynaty 

KOLACJA CIEPŁA

Karczek pieczony z kluskami śląskimi z sosem  grzybowym oraz kapustą na krótko z koperkiem

 DANIE SPECJALNE

Szynka płonąca w asyście kaszy gryczanej z sosem czonkowym

 PO PÓŁNOCY

Barszcz z pasztecikiem  

MENU II

 

I DANIE

Bulion królewski z makaronem naleśnikowym 

II DANIE

Gordon blue w sosie śmietanowo - migdałowym

Zraz wolowy w sosie własnym

Pierś z indyka macerowana z pesto bazyliowym i  suszonymi pomidorami

 Dorsz w sosie śmietanowo - cytrynowym

 Dodatki:

Ziemniaki gotowane/ziemniaczki opiekane/frytki 

3 surówki (w zależności od pory roku) 

DESER

Mus czekoladowy z wiśniami 

ZAKĄSKI ZIMNE

Indyk z karmelizowanymi orzechami osypany sezamem

Rolada z kaczki z bakaliową nutą

Karkówka z białym nadzieniem

Łosoś w cytrynowej galarecie

Rolmopsiki śledziowe na sałatce ziemniaczanej z  musztardowym vinegrette

Sałatka ravioli

Sałatka grecka

Pieczywo/masło/marynaty

 KOLACJA CIEPŁA

Kulebiak z łososia z sosem chrzanowym

 DANIE SPECJALNE

Indyk nadziewany brzoskwiniami i suszonymi pomidorami z ryżem w dwóch smakach polany sosem brzoskwiniowym

 PO PÓŁNOCY

Barszcz z uszkami


MENU III

 

    PRZYSTAWKA  

 Pasztet z kurzych wątróbek z musem brokułowym

   I DANIE    

Delikatny krem z cukini z pieczonym bekonem 

II DANIE

Kaczka pieczona z żurawiną

Sznycel cielęcy na sosie grzybowo-śmietanowym

Schab pieczony w sosie brzoskwiniowym

Łosoś z grilla podany na szpinaku

 Dodatki:

Ziemniaki gotowane/ziemniaczki opiekane/frytki

3 surówki (w zależności od pory roku) 

DESER

Klasyczne włoskie tiramisu

ZAKĄSKI ZIMNE

Rolada z piersi kurczaka z kolorową papryką 

Polędwica z oscypkiem owinięta szpekiem

Rostbef wolno pieczony z sosem tonato

Roladki z łososia marynowane z imbirem

Łosoś wędzony w zielonym naleśniku z salsą ze świeżych warzyw

Sałatka Italiano

Deska serów

Pieczywo/masło/marynaty

KOLACJA CIEPŁA

Karkówka po argentyńsku z pikantnymi ziemniakami

DANIE SPECJALNE

          Dzik serwowany przez myśliwego             Ziemniaki pieczone z ziołami, sos żurawinowy

PO PÓŁNOCY

Barszcz z krokietem

MENU IV

 

PRZYSTAWKA

Łosoś gravlax na marynowanych warzywach zroszonych roszponką 

 I DANIE

Krem z borowików z paluszkami grissini

II DANIE

Pierś z kaczki w sosie żurawinowo-gruszkowym

Polędwica wołowa w sosie burgund

Zraz z dzika duszony z suszona śliwką

Łosoś w sosie maślano cytrynowym

Dodatki:

Ziemniaki gotowane/ziemniaczki opiekane/frytki

3 surówki (w zależności od pory roku) 

DESER

Karmelizowane w krupniku śliwki z nutą czerwonego wina i gałką lodów waniliowych 

ZAKĄSKI ZIMNE

Krewetki Black tiger z musem avocado

Kurczak zwijany z pistacjową nutą

Polędwica z borowikami w płaszczyku z prosciutto

Wołowina ‘suszone skarby lasu’

Półmisek ryb wędzonych

Bukiet sałat z wędzonym pstrągiem

Sałatka brokułowi z pestkami słonecznika

Słoneczne caprese 

KOLACJA CIEPŁA

Ragout z dzika z kluskami śląskimi

DANIE SPECJALNE

Prosiak faszerowany po staropolsku + sosy(chrzanowy, czosnkowy i pikantny)

PO PÓŁNOCY

Barszcz z pasztecikiem